Nyitólap » Sütő
Sütő

Sütő

Hasznos tanácsok a beépíthető sütő kiválasztásához

Melyik a legmegfelelőbb beépíthető sütő az Ön számára? Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie sütő vásárlásánál?
Évekig fogja használni sütőjét, ne döntsön rosszul a vásárlásnál! Legyen a beépíthető sütő szakértője 5 perc alatt!
Mi nem hagyjuk magára a döntésben! Az alábbi mondatok elolvasása után határozottan hozhatja meg sütő vásárláshoz kapcsolódó döntését. Összeírtuk a legfontosabb sütő funkciókat, tulajdonságokat, specialitásokat, amit feltétlenül tudnia kell egy beépíthető sütő vásárlás előtt.

Szinte minden konyhában megtalálható egy sütő, amit vagy különálló tűzhelyként ismerünk vagy beépíthető sütő formájában találkozunk vele.
Legyen olyan beépíthető sütő konyhájában, ami elkápráztatja családját, rokonait, barátait! Élvezze a sütés minden percét, a praktikus és hasznos funkciókat és a sütővel készült lenyűgöző ételeket!


Beépíthető sütő – a legkeresettebb konyhai gép
A beépíthető sütő az utóbbi évek egyik legkeresettebb és legnépszerűbb konyhai terméke. Régi és új konyhabútorba is beépíthető. Azon vásárlók, akik beépíthető sütő mellett döntenek, rengeteg előnyt élvezhetnek a használat során. Nézzük végig, milyen előnyökről van szó egy beépíthető sütő esetében?
Beépíthető sütő elhelyezése:
Szabadon elhelyezhető beépíthető sütő az Ön igényei szerint:
A sütő és a főzőlap egymástól függetlenül működik - kivétel az aláépíthető sütő és a hozzá tartozó főzőlap, mert ennél a főzőlap a sütőről vezérelhető és egymás alá kell beépíteni -, így a vevő eldöntheti, hogy a sütő hol kerüljön beépítésre. Hagyományos módon a munkapult alá, esetleg egy kamraszekrényben, derékmagasságban. Bármelyik beépítési módot is választja rengeteg beépíthető sütő közül tud válogatni webáruházunkban.
Napjainkban elterjedt, hogy a beépíthető sütő kamraszekrénybe kerül, mert így kényelmesebb a használata és a sütési folyamat is jól látható. Nem kell állandóan hajolgatni, ha meg akarjuk tekinteni a készülőben lévő ételt és a tisztántartása is kényelmesebb, ha a sütő feljebb helyezkedik el. Egyedi konyhabútor esetén, új lakásokban a leggyakrabban ezt a sütő típust használják. Mielőtt kiválasztja beépíthető sütő modelljét, érdemes végiggondolni a konyha elrendezését, hogyan szeretné elhelyezni benne a beépíthető sütőt, a praktikussági szempontokat figyelembe véve és azt is, hogy pontosan mekkora méret áll rendelkezésre.
Beépíthető sütő felszereltsége:
Majdnem minden gyártó kínálatában megtalálható alacsony, közepes vagy magas felszereltséggel rendelkező beépíthető sütő. Fontolja meg, milyen sütő funkciókra lesz szüksége!

 • Alacsonyabb felszereltséggel rendelkező beépíthető sütő természetesen nem tartalmaz extra sütési funkciókat és biztonsági elemeket, de a család kedvenc ételeinek elkészítésében nagy segítsége lesz. Éppen ezért ez a beépíthető sütő alacsonyabb árban kapható a többi sütőhöz képest.
 • Egy közepes felszereltséggel rendelkező beépíthető sütő már több sütési funkcióval, digitális órával, több biztonsági üveggel az ajtóban, teleszkópos sütősínnel és egyéb hasznos felszereltséggel rendelkezhet, ami még kényelmesebbé és biztonságosabbá teheti a beépíthető sütő használatát. A teleszkópos sütősín segítségével a tepsit könnyedén kihúzhatjuk a meleg sütőtérből, így a tepsi nem billen meg, így elkerülhető a balesetveszély. A sütőajtó fölé kihúzott tepsiben könnyedén megtekinthető vagy biztonságosan megkeverhető, megkóstolható az étel.
 • Természetesen egy magasabb árkategóriába tartozó beépíthető sütő már további extra tulajdonságokkal is rendelkezhet, ami gyártónként és sütő típusonként változhat. Itt már megtalálható az érintőkapcsolás a beépíthető sütő kezelőfelületén és némelyik már magyar nyelvű sütő kijelzővel is segíti a felhasználót.

Beépíthető sütő tisztántartása:
Beépíthető sütő tisztántartására fejlesztették ki a pirolitikus öntisztító funkciót, amely magas hőmérsékleten leégeti a sütő belső felületéről a szennyeződést, melyet a program végén egy nedves törlőkendővel tisztára varázsolhatunk. Nincs szükség a sütő tisztításhoz vegyszerekre és időt is spórol vele, mert a beépíthető sütő saját maga végzi el a tisztítást, míg Ön más hasznos dologgal töltheti az idejét.
Beépíthető sütő gőz funkcióval az egészséges ételekért:
Szerencsére nagyon sokan tudnak sütni és főzni, de egy jó sütő segítségével a tehetségük és tudásuk még  jobban felszínre hozható, mert egy jó beépíthető sütő használatával az ételek látványosabbak, finomabbak lesznek és ha esetleg gőzsütővel készíti az ételét, akkor még egészségesebben is fog táplálkozni.
Amennyiben gőz funkcióval is rendelkező beépíthető sütőt választ, akkor a sütés során az étel megőrzi ásványi anyag- és a vitamintartalmát, de az étel kiszáradása is megelőzhető.
Beépíthető sütő: Hasznos funkciók megismerése, mielőtt vásárol
A megfelelő sütő keresése során számtalan sütőfunkcióval és jellemzővel fog találkozni, melyből egy párat összeírtunk Önnek.
5 beépíthető sütő funkció ínyenceknek

 1. Alsó sütés – Ropogós aljú tészták, sütemények készítéséhez ajánlott vagy egy sütési ciklus végén érdemes használni az étel aljának pirítására. Befőzés esetén is ezt a sütési módot javasoljuk.
 2. Felső sütés – Sütési program végén történő pirításhoz ezt a sütési módot válasszuk.
 3. Hagyományos, statikus sütés – Az alsó és a felső fűtőelem egyszerre működik. Akkor használjuk, ha egy szinten szeretnénk sütni. Klasszikus jól bevált sütési mód kevert tésztás süteményekhez és ropogós sültekhez.
 4. Légkeveréses sütés –  A beépíthető sütő hátfalán lévő ventilátor egyenletesen oszlatja el az alsó és felső  fűtőelemekből érkező hőt a sütő légterében. Azonos típusú ételek készítésekor bátran berakhatunk két tepsit is egyszerre. A sütési eredményünk azonos lesz. Tehát kevesebb idő és energiafelhasználással készíthető el az étel. A légkeveréses beépíthető sütő aprósütemények és torták készítésére is kiválóan használható.
 5. Hőlégbefúvás – A beépíthető sütő hátfalán lévő ventilátor az előtte elhelyezkedő körfűtőtest meleg levegőjét juttatja be a sütőtérbe. Az étel gyorsan és egyenletesen készül a beépíthető sütő minden részében.  Ez lehetővé teszi, hogy alacsonyabb hőmérsékleten süssünk a hagyományos sütési módhoz képest. Ez a sütési mód lehetővé teszi, hogy egyszerre három szinten is süssünk. Különösen puha és szaftos sültek készítéséhez egy alacsonyabb hőfokot javaslunk, magasabb hőfokon tésztaféléket és pizzát készíthetünk ezzel a sütési móddal. Aszaláshoz is ezt a sütő funkciót használja.

4 beépíthető sütő funkció az egészséges életmód híveinek figyelmébe:

 1. Gőzsütés – Egészségesebb táplálkozáshoz javasoljuk az olyan beépíthető sütőket, melyben van gőz funkció. Ezekben a sütő típusokban minden sütési mód megtalálható a gőz csak egy plusz funkció. Aki ilyen sütő modellt választ az érezni és értékelni fogja a különbséget a korábban használt sütőjéhez képest. A gőzben készült ételek megőrzik ásványi anyag- és vitamintartalmukat, természetes ízüket és állagukat. A gőz belül omlósan puhává párolja az ételt, míg a forrólevegő ropogós kérget ad. Bizonyos sütő típusoknál megosztható a gőz és a forrólevegő aránya, hogy az adott étel a lehető legjobb minőségben készüljön el.
 2. Grill – Lapos hal- és húsdarabok grillezéséhez, pirítós készítéséhez javasoljuk a grill funkciós beépíthető sütő változatot. Fontos, hogy az üres sütő elő legyen melegítve mielőtt az ételt behelyezi és a sütő ajtó csukva legyen a sütés folyamán.
 3. Grill és légkeverés – A ventilátor és a grill egyidejű használata lehetővé teszi a gyorsabb és egyenletesebb grillezést a sütő térben. Vastagabb húsdarabok és szárnyas sütésére, csőben sült ételek készítésére, de pirításhoz is használhatjuk ezt a sütési módot, de csak egy sütési szinten. Sütésnél kívül ropogós belül pedig porhanyós lesz a hús.
 4. Forgónyárs - Kevés beépíthető sütő rendelkezik ezzel a funkcióval, amely a nyárson sült ételek elkészítéséhez ajánlott. Ennél az üzemmódnál a grill fűtőszál is működik.

8 beépíthető sütő funkció a praktikusságot kedvelőknek:

 1. Kiolvasztás – Fagyasztott élelmiszerek gyors és kíméletes felolvasztásához.  A ventilátor egyenletesen keringteti a hő nélküli levegőt az étel körül a sütő légterében.
 2. Gyorsfelfűtés – A sütő rövid idő alatt felmelegszik az előre beállított hőmérsékletre. Ezután kell betenni az ételt a sütőbe.
 3. Melegen tartás – A sütő a frissen készült ételeket egy bizonyos hőfokon tartja azért, hogy az étel továbbra is meleg és ropogós maradjon a tálalásig.
 4. Kelesztés – Sós és édes tészták kelesztésére e sütő funkció a legoptimálisabb.
 5. Húshőmérő – Zamatos és omlós ételeket készíthet vele. A hús legvastagabb részébe kell elhelyezni a húshőmérőt és be kell állítani a sütni kívánt hús belső hőmérsékletét. Amint a hús eléri a beállított értéket, akkor figyelmezteti Önt.
 6. Elektronikus óra – Beállítható a sütés kezdete és vége. A beállított időben bekapcsol vagy kikapcsol a sütő. Használhatja percszámlálásra is, mely a sütő bekapcsolása nélkül is működik.
 7. Automatikus sütő programok – A magasabban felszerelt sütőkbe megtalálható az automatikus program, mely előre beállított ételeket tartalmaz. Egyszerűen ki kell választani az elkészítendő ételt, meg kell adni a súlyát és a sütő elkészíti az ételt. Nem kell beállítani sütési módot és hőmérsékletet, mert mindent a sütő végez Ön helyett. Természetesen a sütési eredmény tökéletes lesz. 
 8. Szöveges kijelző – Magyarországon forgalomba hozott szöveges kijelzővel felszerelt beépíthető sütők mindegyikében megtalálható a magyar nyelv. A szöveges információk segítségével könnyebben tudjuk a sütőt használni.  Típustól függően a kijelző különböző információkat is szolgáltat a sütő felhasználója számára. Ilyen az aktuális idő kijelzése, mennyi a sütő pillanatnyi hőmérséklete, milyen hőfokot állítottunk be, melyik sütőfunkció működik, mennyi ideje működik a sütő esetleg bekapcsolt állapotban van-e a gyorsfelfűtés funkció vagy a gyerekzár. Megmutatja, hogy hány perce tettük be az ételt a sütőbe és mikor lesz vége a sütésnek. Kikapcsolás után visszajelzi, hogy mennyi a sütő maradékhőmérséklete. Automatikus program esetén típustól függően a sütő ki is írhatja az étel típusát.

 
Beépíthető sütő gyerekbarát funkciókkal

 • Gyerekzár – Típustól függően létezik mechanikus és elektronikus sütő gyerekzár. A mechanikus sütő gyerekzár az ajtó kinyitását akadályozza meg, míg az elektronikus sütő zár a véletlenszerű bekapcsolás vagy futó program esetén az elállítás ellen nyújt védelmet.
 • Biztonsági üvegajtó – Az egyszerűbb sütők is minimum két üveggel vannak ellátva. A jobban felszerelt sütőket három üveggel látják el, míg a magas felszereltséggel vagy pirolitikus funkcióval rendelkező sütők pedig négy üveggel kerülnek forgalomba.

Az üveg megakadályozza sütés közbe a hő veszteséget és biztonságot nyújt, hogy ne érjen kellemetlenség, ha hozzáérünk a sütő ajtóhoz. Természetesen a több üveggel ellátott sütő típusok ajtaja hűvösebb lesz a sütés során.
Miért érdemes a Perfekt Konyha webáruházában vásárolni?

 • Biztos lehet benne, hogy a Perfekt Konyha webshopjában megtalálja a legjobb sütő ajánlatot a több mint …..féle beépíthető sütő között. Amennyiben mégsem akadna rá álmai sütőjére, akkor hívja szakértőnket, aki segít az eligazodásban.
 • Olyan kiemelkedő minőséggel rendelkező sütő márkák közül válogathat, mint pl. Bosch, Siemens, Küppersbusch, SMEG, Whirlpool vagy Bauknecht,
 • Gáz- és elektromos sütők széles választékát találja nálunk.
 • Webshopunk előnye, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a vevők elégedett kiszolgálására. Készülékeinknél, így a sütők esetében is a gyártói garancián túl kiterjesztett garanciát adunk. A garancia időtartama és annak költsége az egyes sütő modelleknél kerül feltüntetésre.
 • Magyarországon belül bárhová elszállítjuk a megvásárolt készülékét.
 • Magyar használati útmutató, magyar garanciajegy és magyar számlát adunk a készülékeink mellé.
 • Amennyiben úgy gondolja, hogy nem megfelelő készüléket vásárolt, akkor 8 napon belül elállhat vásárlási szándékától. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételek menüpontban olvashat.
 • Megbízható magyar cégként törekszünk arra, hogy az online értékesítésénél se maradjon segítség nélkül, kérje szakértőnk tanácsát, véleményét: (+36-70) 45-77-293-as telefonszámon. Hívjon minket bizalommal! Segítünk a sütő kiválasztásában!
 • Közel két évtizednyi szakértelemmel a hátunk mögött, néhány kérdés után ráérzünk leendő vásárlóink igényeire és segítünk a helyes döntés meghozatalában.

 
Ugye sikerült útbaigazítanunk Önt a beépíthető sütő vásárlással kapcsolatban?

 • Érdemes most papírra vetnie gondolatait. Írjon egy ellenőrző listát a beépíthető sütő igényelt méreteivel, elhelyezésével és a kívánt funkcióival kapcsolatban.
 • Amennyiben elkészült a lista, már felkészülten nézhet szét a webáruházunkban.
 • Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik konyhai gépek terén, ami annyit jelent, hogy rengeteg időt, utánajárást, pénzt spórolhatunk meg Önnek.

 
Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon: (+36-70) 45-77-293 vagy írjon nekünk az info@perfektkonyha.hu e-mail címreRendezés
16 termék

Árukereső.hu