Nyitólap » Mosogatótálca
Ár
0 - 2 000 000 Ft között
Mosogatótálca

Mosogatótálca

Hasznos tanácsok a mosogatótálca kiválasztásához

Évekig fogja használni mosogatótálcáját, ne döntsön rosszul a vásárlásnál! Legyen a mosogatótálcák szakértője 5 perc alatt!

Mire figyeljen, ha mosogatótálca vásárlás előtt áll? Az alábbi szempontok elolvasása után semmiképp nem érheti csalódás! Összeírtuk a legfontosabb jellemzőket, tulajdonságokat, specialitásokat, amit tudnia kell vásárlás előtt.

mosogatótálca fontos és jól látható eleme a konyhának. A konyhai munkafolyamatok közel 60 %-át a mosogatótálca közvetlen közelében töltjük, így érdemes különös gondot fordítani a kiválasztására.
Hogyan válasszuk ki mosogatótálcánkat a hatalmas típus és márkaválasztékból?  Gyakran szembesülünk vásárlóink tanácstalanságával:
„Konyhafelújítás előtt állunk, és nem tudom eldönteni, hogy milyen mosogatótálcát vegyünk.”
 „Most építkezünk és elakadtunk a mosogatótálca kiválasztásában.”
 „Milyen mosogatótálcát válasszak, hogyha nem akarom állandóan törölgetni a vízfoltokat?”
„Milyen márkájú mosogatótálcát érdemes venni, ami tartós és nem kell egy év múlva kicserélni?”
Az alábbi leírás alapján talán Önben is pontosan körvonalazódni fog, melyik a legmegfelelőbb választás.
A mosogatótálca szerepe a konyhában

 • Tiszta edények eléréséhez nélkülözhetetlen
 • Dekoratív jellegű – hozzájárul a konyha esztétikus megjelenéséhez
 • Praktikus kialakításának köszönhetően élménnyé varázsolhatja a mosogatást
 • A megfelelő mosogatótálca kiválasztásának köszönhetően rövidülhet a mosogatás ideje.

Milyen kérdéseket érdemes feltenni magunknak a mosogatótálca kiválasztása előtt? Ezzel máris jelentősen le lehet szűkíteni a keresést.

 • Praktikum: mennyire fogja igénybe venni az elkövetkezendő években a mosogatótálcát? Strapabíró? Vagy előre láthatóan nem lesz sokszor igénybe véve?
 • Beépítés módja. Munkalap fölé vagy alá lesz helyezve?
 • Melyik méret és forma illeszkedik a konyhához? Mekkora mosogatótálca fér el? Mekkora helyünk van erre?
 • Mely szín és stílus illeszkedik leginkább a konyhához?

Mosogatótálca típusai medence kialakítás szerint: Annak eldöntése, hogy hány medencés legyen a mosogatótálca, függ a konyha méretétől és hogy van-e mosogatógép a konyhában. Amennyiben rendelkezik mosogatógéppel, akkor nem érdemes több medencés mosogatót választani egyben nagyobb is lesz a munkafelületünk a konyhában. A kétmedencés mosogatótálcák általában egyenlő nagyságú kialakítása ideális megoldás lehet, ha több „szakács” is dolgozik egyidejűleg a konyhában, vagy ha egyik medencében mosogat, míg a másik medencében csepegteti az edényeket.  Az előkészítési munkákhoz jól használható a másfél medencés mosogatótálca. Kisebb konyháknál pedig az egymedencés mosogató is remekül betölti funkcióját.
Mosogatótálcák anyag szerint:
Érdemes olyan anyagú mosogatótálcát kiválasztani, amelynek anyaga egyszerre praktikus és esztétikus. Olyan szerepet tölt be a konyhában, mint egy lámpa, amely dekoratív módon kiegészíti a berendezési tárgyakat. Ugyanakkor a mosogatótálca a konyha egyik legjobban igénybevett része. Fontos, hogy megtartsa a kellemes megjelenést hosszú ideig.  Mosogatótálcák anyag szerint:

 • Rozsdamentes acél mosogatótálca: csupa pozitív tulajdonságok jellemzik. Költséghatékony, teljességgel hőálló, élelmiszerálló, higiénikus, folt- és saválló, fényálló és könnyű a tisztítása. A magasabb minőségű rozsdamentes acélmosogatók vastagabb anyagból készülnek, amely segít megelőzni a horpadásokat, kevésbé karcolódnak és csökkenthető a zajszint. (tompítja a víz dobolását).  A sima rozsdamentes acél mosogatótálca tisztítása fontos, mert meglátszódhatnak rajta a vízcseppek nyomai. Minden mosogatás után törölje át puha ronggyal a mosogatót, hogy hosszabb ideig megőrizze szépségét. Kapható olyan rozsdamentes mosogató is, melynek felülete barázdált (recés), hogy az esetleges karcolások és vízcseppek ne látszódjanak meg rajta. 
 • Gránit mosogatótálca: erős, tartós, hőálló és csekély karbantartást igénylő felület. Nagyon széles választékban kapható: sokféle színben, méretben és a kialakításának köszönhetően sokféle árfekvésben. Különösen tartós, praktikus.  Nem látszanak meg a vízcseppek és a kisebb karcolások sem, Nem kell folyamatosan törölgetni.  A praktikumok mellett esztétikailag is jól mutat a konyhabútorral harmonizáló színű gránit mosogatótálca. Tisztítása egyszerű. Miből készül a gránit mosogatótálca? 80% gránit őrlemény és 15 % akril és 5% színezék. Számtalan forma és színvilág közül válogathatunk. Gyönyörű és hosszú távú megoldás lehet konyhánkba.
 • Kerámia mosogatótálca: A felülete sokkal homogénebb, mint a gránité, nem szemcsés kialakítású. Felülete fényes, hideg tapintású. Sokféle színben kapható. Ellenáll a hőnek, savnak, fénynek. Élelmiszerálló és higiénikus.  Normál használat mellett ütés- és ütközésálló. Karcmentes és nem foltosodik. Könnyen tisztántartható.  Rusztikus és a nagyon modern stílusú konyhákban egyaránt nagyon szépen mutat.

 
 Beépítési méret, „konfiguráció” alapján is számos mosogatótálca közül választhatunk:
A mosogatótálca mérete függhet attól is, hogy van/ lesz-e mosogatógép a konyhában, vagy éppenséggel mekkora konyhát kell berendeznünk. Mosogatógép választásról bővebben itt olvashat.  >>
Mosogatótálca választás előtt érdemes megmérnünk a konyhaszekrényt és ennek megfelelő méretű mosogatótálcát válasszunk. El kell gondolkodni továbbá azon is, hogy a csaptelepünk fali vagy álló kialakítású lesz. Amennyiben alsó bekötésű a csaptelepünk, akkor érdemes a csaptelepet a mosogatótálcán elhelyezni, hogy a csaptelep használata közben lecsorduló víz ne a munkalapunkat áztassa.  
Beépítés szerint: többféle mosogatótálca típus közül választhatunk. Van a hagyományos, azaz a munkalapra ráültetős tálca, a pult alá épített mosogatótálca, szintbe építhető vagy pedig olyan megoldás, amikor a felületi illesztés során a mosogatótálca pereme kevesebb, mint 1mm-t emelkedik ki csak a munkalapból. A praktikum mellett érdemes elgondolkodni azon, hogy a mosogatótálca jól illeszkedjen a konyha stílusához.
Apróság, de érdemes a mosogatótálca kiválasztásánál a csaptelep színére is gondolni egyidejűleg. Vajon van-e színben és stílusban passzoló csaptelep a kiválasztott mosogatótálcához. A gránit és kerámia mosogatótálcákhoz szín azonos csaptelepek kaphatók.
Hasznos tanácsok a mosogatótálca tisztántartására:
Mindegyik mosogatótálca felületén vízkő képződik, ha nem távolítjuk el a vízcseppeket ezért érdemes egy kis tisztítószerrel a mosogatótálcát szárazra törölni használat után.
A szennyeződések és az elszíneződések nem a mosogató anyagán tapadnak meg, hanem a megmaradt vízkő köti meg őket.
 A fentiek ismeretében talán nem is lesz olyan nehéz a megfelelően dekoratív, de ugyanakkor praktikus mosogatótálcát kiválasztani.
Miért érdemes a Perfekt Konyha webáruházában vásárolni?

 • Biztos lehet benne, hogy a Perfekt Konyha webshopjában megtalálja a legjobb mosogatótálca ajánlatot a több mint …..féle főzőlap között. Amennyiben mégsem akadna rá álmai mosogatótálcájára, akkor hívja szakértőnket, aki segít az eligazodásban.
 • Olyan kiemelkedő minőséggel rendelkező mosogatótálca gyártók közül válogathat, mint pl. Blanco, Schock, Foster, Küppersbusch
 • Mosogatótálcák széles választékát találja nálunk.
 • Webshopunk előnye, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a vevők elégedett kiszolgálására.
 • Magyarországon belül bárhová elszállítjuk a megvásárolt készülékét.
 • Magyar használati útmutató, magyar garanciajegy és magyar számlát adunk a termékeink mellé.
 • Amennyiben úgy gondolja, hogy nem megfelelő terméket vásárolt, akkor 8 napon belül elállhat vásárlási szándékától. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételek menüpontban olvashat.
 • Megbízható magyar cégként törekszünk arra, hogy az online értékesítésénél se maradjon segítség nélkül, kérje szakértőnk tanácsát, véleményét: (+36-70) 45-77-293-as telefonszámon. Hívjon minket bizalommal! Segítünk a mosogatótálca kiválasztásában!
 • Közel két évtizednyi szakértelemmel a hátunk mögött, néhány kérdés után ráérzünk leendő vásárlóink igényeire és segítünk a helyes döntés meghozatalában.

 
Ugye sikerült útbaigazítanunk Önt a vásárlással kapcsolatban?

 • Érdemes most papírra vetnie gondolatait. Írjon egy ellenőrző listát a mosogatótálca igényelt méreteivel, elhelyezésével és a kívánt funkcióival kapcsolatban.
 • Amennyiben elkészült a lista, már felkészülten nézhet szét a webáruházunkban.
 • Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik konyhai gépek terén, ami annyit jelent, hogy rengeteg időt, utánajárást, pénzt spórolhatunk meg Önnek.

Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon: (+36-70) 45-77-293 vagy írjon nekünk az info@perfektkonyha.hu e-mail címreRendezés
16 termék

Árukereső.hu