Nyitólap » Hűtőszekrény
Ár
0 - 2 000 000 Ft között
Hűtőszekrény leolvasztás
Hűtőszekrény kapacitás
Hűtőszekrény energiaosztály
Hűtőszekrény

Hűtőszekrény

Hasznos tanácsok a hűtőszekrény kiválasztásához

Évekig fogja használni hűtőszekrényét, ne döntsön rosszul a vásárlásnál!
Legyen a háztartási hűtőszekrények szakértője 5 perc alatt!

 

Hogyan vásárolja meg konyhájába a legmegfelelőbb hűtőszekrényt? Az alábbi szempontok elolvasása után semmiképp nem érheti csalódás! Összeírtuk a legfontosabb funkciókat, tulajdonságokat, specialitásokat, amit tudnia kell egy hűtőszekrény vásárlás előtt.

A hűtőszekrény az egyik legfontosabb konyhai készülék, mert a nap 24 órájában azért dolgozik, hogy Ön biztonságosan tárolhassa a hűtésre szánt élelmiszereit. Egy átlagos háztartás éves energiafogyasztásának közel a harmadát a hűtőszekrény (fagyasztószekrény) teszi ki.
A család minden tagja naponta többször használja, így a hűtőszekrény központi szerepet tölt be a konyha életében.
Érdemes több szempont alapján megnézni, hogy melyik a legmegfelelőbb hűtőszekrény Önnek és családjának.
Melyik hűtőszekrény típust érdemes választani? Tekintsük át sorban az érveket és ellenérveket.
Menjünk sorban.
1. Hűtőszekrény külső mérete: A legfontosabb kérdés, amire választ kell adnia, hogy milyen széles és milyen magas hűtőszekrény fér el az adott helyen. Fontos, hogy a bejárati ajtótól kezdve nézzék meg az útvonalat, hogy a hűtőszekrényt gond nélkül a helyére tudják vinni. Sokszor előfordult már, hogy a konyhában elfért volna a hűtőszekrény, de sajnos már a bejárati ajtón nem lehetett bevinni.
2. A méret a lényeg: hűtőszekrény űrtartalom
Fontos szempont, hogy a háztartás számára a leginkább megfelelő űrtartalmú hűtőszekrény modellt válasszuk. Amennyiben nagy hűtőszekrény mellett döntünk, és az kong az ürességtől, akkor felesleges energiát pocsékolunk, de az ellenkezője sem ajánlott, mert akkor pedig nem lehet áttekinteni, hogy mi és hol található a hűtőszekrényben.  Mint sok más téren itt is az arany középút a helyes. Kicsi lakásokban, ahová nem fér el vagy nincs szükség külön mélyhűtőre, ott a kombinált hűtőszekrény a legjobb választás. A kombinált hűtőszekrény rendelkezik mélyhűtő rekesszel, ahol a mireliteket tudjuk megfelelőképpen tárolni. Ezen hűtőszekrény arányai igazodjanak igényeinkhez. Kisméretű (1-2 fő) háztartásokban a 120-140 literes hűtőszekrények megfelelőek. Minden további személy esetén plusz 60 literrel érdemes számolni hűtőszekrény vásárlásakor. A hűtőszekrények kiválasztásánál tehát fontos szempont a család mérete.
3. Energiatakarékosság:
Döntésünk során vegyük figyelembe a környezetvédelmi és energiafelhasználási szempontokat is. Különböző energia osztályokba sorolják a hűtőszekrényeket. Manapság egy új hűtőszekrény minimum „A” energiaosztályba tartozik, de nem ritka az „A+ és A++” energia besorolású hűtőszekrény sem.
Jelenleg a legjobb fogyasztási érték az " A+++ -20% hűtő-fagyasztószekrény esetében.
Ne feledjük, a hűtőszekrény non-stop működésű, tehát hosszútávon rengeteg pénzt spórolhatunk egy energiatakarékos hűtőszekrény típus megvásárlásával. És ha már az energiaspórolásról van szó, a hűtőszekrény soha ne kerüljön a sütő, fűtőtest vagy tűzhely mellé. Ez rontja a hűtési hatékonyságot és növeli az energiafogyasztást.
4, Hol használja a hűtőszekrényt?
Amennyiben nem a lakás vagy ház fűtött helyiségébe használjuk a hűtőszekrényt, akkor érdemes megnézni, hogy az adott hűtőszekrény milyen klímaosztályba tartozik. Minden hűtőszekrény típusnak megadják azt a hőmérsékleti tartományát, amely értékek között gond nélkül működhet a hűtő. Ettől eltérő hőmérséklet esetén nem megfelelően fog hűteni a készülék és az élettartama csökken.
5, Melyiket? Szabadon álló hűtőszekrény legyen vagy beépíthető hűtő?
Fontos eldönteni, hogy a leendő hűtőszekrény szabadonálló kivitelű legyen vagy esetleg konyhabútorba szeretné beépíteni. Mind a két esetben az ajtó nyitási irányát meg lehet változtatni annak megfelelően, hogy merre kényelmesebb ki vagy bepakolni a hűtőszekrényből. 
Röviden, amit tudni érdemes hűtőszekrény típusokról:
Beépíthető hűtőszekrény: Kizárólag konyhabútorba beépítve esztétikus, mert az ajtóra bútorlapot kell felszerelni. Különböző magasságban kaphatóak. Mindenféleképpen meg kell oldani a hűtőszekrény szellőzését a bútor lábazatában és a készülék mögött, mert ennek hiányába a készülék élettartama lecsökken.
Szabadonálló hűtőszekrény: Nem lehet beépíteni és nem lehet körbeépíteni. Többféle színben, magasságban és szélességben kaphatóak.
6. Mit tárolunk a hűtőben? Hűtőszekrény és tartalma
Amennyiben sok zöldséget, gyümölcsöt, húst, halat és tejterméket fogyasztanak, akkor érdemes BioFresh rekesszel ellátott hűtőszekrény típust választani. BioFresh rekeszben O°C-os hőmérséklet és ideális páratartalom található. Az ebben tárolt zöldségek, gyümölcsök háromszor hosszabb ideig megőrzik vitamintartalmukat, aromájukat, és kinézetüket, mint a hagyományos hűtőrészben. Húsok, halak és tejtermékek esetén pedig alacsony páratartalom szükséges, mely a hűtőszekrény BioFresh rekeszében könnyen beállítható.
7. Fagyasztótér leolvasztása
A fagyasztóajtó többszöri kinyitása következtében a fagyasztótérben jégréteg képződik, melyet időközönként el kell távolítani. A vastagabb jégréteg miatt a készülék fogyasztása megnövekedik.
Az egy hűtőkörrel felszerelt hűtőszekrény esetén a készülék kikapcsolása után a jég elolvad majd a belső tér kitörlése után, újra bekapcsolható a hűtőszekrény.
Amennyiben két külön hűtőkör áll rendelkezésre, akkor a fagyasztórész kikapcsolás nem befolyásolja a hűtőtér működését. Amíg a fagyasztótér leolvadása történik, addig a hűtőszekrény hűtőrésze gond nélkül üzemel.
NoFrost rendszer esetén nincs több hűtőszekrény leolvasztás, mert az árut a lehűtött, keringtetett levegő fagyasztja meg miközben a páratartalmat elvezeti. A fagyasztótér mindig jégmentes marad és az élelmiszerek nem tudnak bederesedni.
Egyéb hűtőszekrény típusok:

 • Side-by-side hűtőszekrények: Remekül mutatnak a konyhákban az un. amerikai hűtők vagy más néven side-by-side hűtők.  Az átlagos hűtőkhöz viszonyítva nagyobb méretűek. Leggyakoribb típus ebből a kétajtós hűtőszekrény változat, de már kapható négyajtós kivitelben is. A két ajtós hűtőszekrényeknél az egyik ajtó a fagyasztóé, másik pedig a hűtőszekrényé. A legtöbb amerikai típusú hűtőszekrény modellben megtalálható a jégkocka és jégkása készítés. A csúcsmodelleknél pedig még „minibár”-t is beépítettek a hűtőrészbe. Ez megkönnyíti az italok tárolását és pohárba töltését a hűtőszekrény közvetlen közelében. Mindegyik NoFrost rendszerű, ami annyit jelent, hogy nem kell a fagyasztórész leolvasztásával foglakozni.
 • Borhűtő: Ahhoz, hogy egy minőségi bort ideális hőmérsékleten tároljunk, és fogyasszunk borhűtőre van szükség. Különböző magassággal és belső tárolókapacitással rendelkeznek. Kiválasztásánál érdemes arra figyelni, hogy lehetőleg minél jobban töltsük meg palackokkal a belső teret. A borok és pezsgők különböző tárolási hőmérsékletet igényelnek, így nem mindegy, hogy milyen borhűtőt választ. Egy fehér bort +10°C-on, míg a vörösbor +18°C-os hőmérsékleten ideális elfogyasztani.  Bizonyos típusoknál a belső hőmérséklet alul és felül eltérő, így a legjobb feltételekkel tárolhatjuk a minőségi borainkat.  A borhűtők üvegajtajuknak köszönhetően egyben a konyha díszei is lehetnek.
 • Fagyasztószekrény: Közel egyforma szélességgel rendelkeznek, de a magasságuk változó. Kihúzható fiókoknak köszönhetően az élelmiszereket jobban el tudjuk különíteni egymástól.

Megtalálható már az „A” vagy annál jobb A+, A++ és A+++ energiafogyasztás. NoFrost rendszer esetén pedig nem kell a leolvasztással foglalkozni, mert nem lesz jegesedés a fagyasztótérben.
Digitális kijelzővel ellátott fagyasztószekrény esetén pedig folyamatosan látjuk a belső térben lévő hőmérsékletet.

 • Fagyasztóláda: Közel egyforma magassággal rendelkeznek, de a szélességük változó. Ebből kifolyólag a belső űrtartalom változik, így mindenki ki tudja választani a legoptimálisabb méretű fagyasztóládát.

Itt is megtalálható az „A” vagy annál jobb „A+, A++ és A+++ energiafogyasztás vagy a NoFrost rendszer, hogy a fagyasztó leolvasztásával ne kelljen többet foglalkoznia.
A könnyített ajtónyitás segítségével pedig az ajtó záródása után egyszerűen kinyithatjuk a fagyasztó ajtót, mert nem keletkezik vákuum.
 
Érdemes a hűtőszekrény választásánál figyelembe venni, hogy milyen extra funkciókkal rendelkezik:

 • NoFrost: Nincs több leolvasztás a fagyasztótérben. Hátránya, hogy picit hangosabb a hűtőszekrény és általában nagyobb a fogyasztása.
 • Fagyasztókapacitás: Megmutatja, hogy a fagyasztórész 1 nap alatt hány kilogramm élelmiszert tud lefagyasztani.
 • Visszamelegedési idő: Áramszünet esetén a hűtőszekrény hány óra alatt éri el a működéshez szükséges hőmérsékletet.
 • Zajszint: Egy átlagos emberi fül 3 dB különbséget dupla vagy fele zajszintnek érzékel, így egy nappalival egybekötött konya esetén érdemes minél csöndesebb hűtőszekrény modellt választani.
 • Világítás: Hagyományos izzó vagy LED világítás található a hűtőszekrény belsejében. Érdemes a LED világítással felszerelt hűtőszekrényt választani, mert az izzó élettartalma korlátlan, cserélni nem szükséges, erőteljesebb fényt biztosít, kevesebb hőt termel és a fogyasztása minimális.
 • Gyorsfagyasztás funkció: a legtöbb hűtőszekrény tartalmazza ezt a funkciót, ami nagyon hasznos lehet, ha bevásárlás után gyorsan le akarjuk fagyasztani az élelmiszert a frissességük megőrzése érdekében.
 • Automatikus leolvasztás: A hűtőajtó nyitásakor keletkező pára a hűtő hátfalán összegyűlik és egy vékony csőrendszeren keresztül a kompresszor felett található tálcába folyik, amely ott a meleg hatására elpárolog.
 • Frissen tartó rekeszek: A zöldségek, gyümölcsök számára optimális páratartalmat biztosítanak, így tovább megőrzik frissességüket.
 • Elektronikus hőmérséklet- szabályozás: A hűtő- és fagyasztótérben a hőmérséklet mindig egyenletes és pontosan tartja a beállított hőmérsékletet. A digitális kijelzőn pedig láthatjuk a belső hőmérsékletet.
 • Vakációs üzemmód: Hosszabb távollét esetén alkalmazható. Ilyenkor a hűtőrész hőmérséklete magasabb az átlagosnál, így a hűtőből ki kell szedni az élelmiszereket. Minimális energiafogyasztás mellett meggátolja, hogy a hűtőtér penészedjen és ne legyen kellemetlen szag, míg távol vagyunk. A fagyasztótér változatlanuk működik és használható.

 
Miért érdemes a Perfekt Konyha webáruházában vásárolni?
 

 • Biztos lehet benne, hogy a Perfekt Konyha webshopjában megtalálja a legjobb ajánlatot a több mint …..féle hűtőszekrény között. A hűtőszekrény kiválasztásában telefonos segítséget is nyújtunk, hívjon bátran, ha kérdése van.
 • Olyan kiemelkedő minőséggel rendelkező szabadonálló és beépíthető hűtőszekrény márkák közül válogathat, mint pl. Liebherr, SHARP, Bosch, Siemens, Küppersbusch, SMEG, Whirlpool vagy Bauknecht
 • Beépíthető és szabadon álló hűtőszekrények széles választékát találja nálunk.
 • Webshopunk előnye, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a vevők elégedett kiszolgálására. Készülékeinknél, így a szabadonálló és beépíthető hűtőszekrények esetében is a gyártói garancián túl kiterjesztett garanciát adunk. A garancia időtartama és annak költsége egyes hűtőszekrény típusoknál kerül feltüntetésre.
 • Magyarországon belül bárhová elszállítjuk a megvásárolt készülékét.
 • Magyar használati útmutató, magyar garanciajegy és magyar számlát adunk a készülékeink mellé.
 • Amennyiben úgy gondolja, hogy nem megfelelő késszüléket vásárolt, akkor 8 napon belül elállhat vásárlási szándékától. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételek menüpontban olvashat.
 • Megbízható magyar cégként törekszünk arra, hogy az online értékesítésénél se maradjon segítség nélkül, kérje szakértőnk tanácsát, véleményét: (+36-70) 45-77-293-as telefonszámon. Hívjon minket bizalommal! Segítünk a hűtőszekrény kiválasztásában!
 • Közel két évtizednyi szakértelemmel a hátunk mögött, néhány kérdés után ráérzünk leendő vásárlóink igényeire és segítünk a helyes döntés meghozatalában.

 
Ugye sikerült útbaigazítanunk a hűtőszekrény vásárlással kapcsolatban?

 • Érdemes most papírra vetnie gondolatait. Írjon egy ellenőrző listát hűtőszekrény igényeivel, méretekkel, elhelyezésével és a kívánt funkcióival kapcsolatban.
 • Amennyiben elkészült a lista, már felkészülten nézhet szét a webáruházunkban,
 • Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik konyhai gépek terén, ami annyit jelent Önnek, hogy rengeteg időt, utánajárást, pénzt spórolhatunk meg Önnek.

 
Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon: (+36-70) 45-77-293 vagy írjon nekünk a info@perfektkonyha.hu e-mail címreRendezés
16 termék

Árukereső.hu