Nyitólap » Főzőlap
Ár
0 - 2 000 000 Ft között
Főzőlap égőfejek
Főzőlap főzőzónák
Főzőlap

Főzőlap

Hasznos tanácsok a főzőlap kiválasztásához

Évekig fogja használni főzőlapját, éppen ezért ne döntsön rosszul a vásárlásnál! Legyen a főzőlapok szakértője 5 perc alatt!

Mire figyeljen, ha főzőlap vásárlásán gondolkodik?

Az alábbi szempontok elolvasása után semmiképp nem érheti csalódás! Összeírtuk a legfontosabb funkciókat, tulajdonságokat, specialitásokat, amit tudnia kell egy főzőlap vásárlása előtt.

A mai modern konyhában a főzőlap és a sütő egymástól függetlenül kerülnek beépítésre. A sütő ergonómiai okokból derékmagasságba kerül, a főzőlapok pedig beleilleszkednek a konyha munkapultjába.
A Perfekt Konyha webáruházában biztosan megtalálhatja az Ön konyhájához stílusban leginkább illő főzőlap modellt.
Milyen főzőlap típusok közül választhat?
Indukciós főzőlap: A jelenleg kapható főzőlapok közül az indukciós főzőlap a leghatékonyabb. Használatával rövidebb idő alatt és jóval kevesebb energiafelhasználással főzhetünk. Tehát ideális megoldás minden főzni szerető ember számára. Amellett, hogy gazdaságos, ki kell hangsúlyoznunk a biztonságosságát is.
 
Miért jelent biztonságos megoldást az indukciós főzőlap?
A főzőfelület nem lesz forró miután az edényt levettük a főzőfelületről. Az edény aljáról visszaverődő hőtől enyhén meleg lesz, de ez nem veszélyes a bőrünkre, ellentétben a hagyományos kerámialapnál, ahol a főzőmező még percegik forró lesz a főzőlap kikapcsolása után is. 
                Milyen edények használhatóak az indukciós főzőlaphoz?
Az indukciós főzőlapnál hőátadás csak akkor történik, ha mágnesezhető edényt helyeztünk a főzőmezőre. Azok az edények használhatóak rajta, melynek van vastartalma. Ezt úgy tudjuk a legegyszerűbben leellenőrizni, hogy az edény aljára egy mágnes darabot teszünk. Amennyiben a mágnes rátapad, akkor az az edény használható az indukciós főzőlapon.
 
Milyen elven működik az indukciós főzőlap?
 A főzőmező alatt egy réztekercs található. A főzőlap bekapcsolása után az áram áthalad a réztekercsen és mágneses teret hoz létre. Amennyiben a mágneses térbe megfelelő méretű és vastartalmú edény teszünk, akkor edényben elektromos áram fejlődik. Megnő az ellenállás és létrejön a főzéshez szükséges hőmennyiség.
 
Gázfőzőlap: a hagyományos főzőlap
Magyarországon ez a leggyakoribb és legrégebbi főzőlap típus. A gázfőzőlapok általában 60 cm szélesek, de ennél szélesebb gázfőzőlapok is megtalálhatóak. Általában négy gázégővel rendelkeznek, melyek különböző méretűek: egy kicsi, egy nagy és két közepes méretű, így alkalmazkodva a különböző méretű edényekhez.  A kezelőgombok elől vagy jobb oldalt helyezkednek el, mellyel a láng erőssége állítható. A legtöbb gázfőzőlap egykezes szikragyújtással rendelkezik, ennek köszönhetően egyszerűen egy kézzel is bekapcsolható a gázfőzőlap. Biztonsági elemet is tettek a gázégőkbe, mégpedig azért, hogy a láng elalvásakor a gáz beáramlását megakadályozza.
A drágább gázfőzőlap rendelkezhet  wok égővel, ami annyit jelent, hogy láng nemcsak a gázrózsa külső felől érkezik, hanem a gázrózsa belső részéről is, így egyenletesebb főzést érhetünk el. Nem mellesleg a wok égők nagyobb teljesítmény leadására képesek.   
A gázfőzőlap legfontosabb előnye a takarékosság
A gázfőzőlap jellemzője, hogy a láng szemmel is jól érzékelhető, jól szabályozható és egyenletes hő eloszlást tesz lehetővé. Az elektromos főzőlapokhoz képest takarékosabban üzemeltethetőek. Gyorsan reagál a hőmérséklet csökkentésére vagy növelésére.
Kerámia főzőlap: A kerámia főzőlap használata széles körben elterjedt. Tisztítása sokkal könnyebb, mint a gázfőzőlapoké, hiszen itt egyetlen, egységes sík felületet kell tisztítani. Különböző szélességgel kaphatóak.
Kerámia főzőlap előnye: a főzőlap főzőzónáinak mérete bizonyos típusoknál változtatható, annak függvényében, hogy éppen milyen méretű edény van használatban.
A leggazdaságosabban akkor használja a kerámia főzőlapot, ha az edény alsó felületének megfelelő méretű főzőzónát használ. Amennyiben egy nagyobb főzőfelületre kisebb edényt helyez, akkor felesleges energiát használ. Számos hasznos funkciót építenek be a gyártók a kerámia főzőlapokba, melyek segítségével könnyebb, biztonságosabb és élvezetesebb a főzés. Ilyen például a biztonsági kikapcsolás, az időzítő, a teljesítmény kijelző és a maradékhő kijelző.
Dominó főzőlap: A dominó főzőlap általában 30 cm széles, de ettől szélesebb kivitelben is kapható.
Egyszemélyes háztartások számára ideális megoldás vagy olyan konyhában ahol a hely szűke miatt szélesebb főzőlap nem helyezhető el. Egy vagy két főzőfelülettel rendelkezik.
Az olyan háztartások számára is javasolt, akik nem szeretnék nélkülözni a már jól megszokott gázfőzőlap nyújtotta előnyöket, de a biztonságosabb és tisztább főzést nyújtó kerámialaphoz is ragaszkodnak.
Modern konyhákban elterjedt, hogy a különböző dominó főzőlapokat egymásmellé beépítve használnak.
Így a kerámia főzőlap és gázfőzőlap mellett olyan beépített dominó főzőlapokat használhat, mint az olajsütő, lávaköves grill, teppan yaki, vagy a wok főzőlap.
 
Mielőtt főzőlapot vásárol érdemes néhány kérdést megválaszolnia magának és ezek alapján alaposan átgondolni a vásárlást. Az első szempont, hogy mekkora összeget szánt a főzőlapra.  Itt is érvényes, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb választás, de egy magasabb árkategóriába tartozó főzőlap több extra funkcióval rendelkezik, amit azért ki lehet használni.  Mi segítünk kiválasztani Önnek az adott összeghatáron belül a legmegfelelőbb, legkiválóbb főzőlapot.
Melyik főzőlapot érdemes választani?
Amennyiben már sikerült kiválasztani a főzőlap típusát, akkor azt is érdemes megfontolni, hogy hány főzőzónával rendelkezzen. Általában a négy főzőmezővel rendelkező főzőlapot keresik a legtöbben, de kapható három vagy őt főzőmezővel rendelkező gázfőzőlap vagy kerámia főzőlap. Az ilyen kerámia vagy indukciós főzőlapoknál az átlagos 14, 18 vagy 21 cm átmérővel rendelkező főzőmezők helyett megtalálható a közel 30 cm széles főzőfelület, ami nagyobb edények használatát teszi lehetővé. Indukciós főzőlap esetén pedig megtalálható a két főzőzónát összekapcsolható megoldás, melyeken még nagyobb edények használhatóak.
A főzőlap tisztíthatósága
 
Fontos szempont a tisztíthatóság. Miért töltene felesleges időt a főzőlap takarításával?
Tisztántartásban a legkönnyebb dolga annak lesz, aki indukciós főzőlap vásárlása mellett dönt. Indukciós főzőlap használata esetén a főzőlap felületet könnyebb tisztántartani, mert a főzőmező nem melegszik fel. Az indukciós főzőlap felületére a kifutott étel nem ég rá, így könnyen eltávolítható egy törléssel.
Milyen teljesítményű főzőlapot érdemes választani?
A főzőlapok különböző teljesítménnyel rendelkeznek, de azt tudni kell, hogy egy nagyobb teljesítményű főzőlap segítségével a főzés is gyorsabb lesz. Tehát a teljesítmény és a gyorsaság egyenes arányban változik.
Főzőlapok kivitelezése:
A kerámia főzőlap és az indukciós főzőlap kivitelezésében is megtalálható a keret vagy keret nélküli megoldás. A keret nélküli főzőlap minden stílusú konyhabútorba ideális megoldás, de itt a főzőlap szélei könnyebben megsérülhetnek. Ettől függetlenül a keret nélküli főzőlapok népszerűsége töretlen. Mert aki a fontos szabályokat betartja, az elkerülheti a főzőlapoknál előforduló sérüléseket. 
 
Az alábbi főzőlap funkciók elolvasása után könnyebben meghozhatja a döntését, hogy Önnek mely funkciókra és szolgáltatásokra lesz szüksége. Íme egy gyors „szótár”:

 • Booster - Gyorsforralás, mely a főzőlapot rövid ideig a maximális teljesítményre kapcsolja. Ideális vízforraláshoz.
 • Slider vezérlés – A főzőlap teljesítményszintjét gyorsan és pontosan be lehet állítani a csúszókapcsoló segítségével.
 • Szünet funkció – Megnyomásával megszakíthatjuk a főzést. Ismételt megnyomásával pedig tovább főzhetünk. Előnye, hogy amíg távol vagyunk a főzőlaptól, addig az étel nem ég le.
 • Maradékhő kijelzés – A főzőzóna kikapcsolása után visszajelez a főzőlap, ha még 60°C felett van a hőmérséklet.
 • Bővíthető főzőzóna – A főzőzónák méretét változtathatjuk annak függvényében, hogy mekkora edényt akarunk használni.
 • Gyerekzár – A főzőlap véletlenszerű bekapcsolása ellen nyújt védelmet. Gyermekek esetén és a főzőlap takarításánál is hasznos funkció.
 • Időzítő – A főzőzóna beállítható, hogy menyi idő múlva kapcsoljon ki.
 • Biztonsági kikapcsolás – A kerámia főzőlap bizonyos idő eltelte után automatikusan kikapcsol.
 • Érintőkapcsolós vezérlés (touch control) – Egyszerűen az újbegyünkkel megérintjük a főzőlapot és működésbe lép az adott funkció.
 • Wok égő: Néhány főzőlapon már megtalálható egy nagy nagyteljesítményű wok égő.  A wok égő lehet egy nagyobb 4-dik égő vagy egy extra égő középen a főzőlapon, amely intenzív és gyors hevítésre képes.

 
Miért érdemes a Perfekt Konyha webáruházában vásárolni?

 • Biztos lehet benne, hogy a Perfekt Konyha webshopjában megtalálja a legjobb főzőlap ajánlatot a több mint …..féle főzőlap között. Amennyiben mégsem akadna rá álmai főzőlapjára, akkor hívja szakértőnket, aki segít az eligazodásban.
 • Olyan kimelkedő minőséggel rendelkező főzőlap márkák közül válogathat, mint pl.  Bosch, Siemens,  Küppersbusch, SMEG, Whirlpool vagy Bauknecht
 • Főzőlapok széles választékát találja nálunk.
 • Webshopunk előnye, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a vevők elégedett kiszolgálására. Készülékeinknél, így a főzőlapok esetében is a gyártói garancián túl kiterjesztett garanciát adunk. A garancia időtartama és annak költsége az egyes főzőlapoknál kerül feltüntetésre.
 • Magyarországon belül bárhová elszállítjuk a megvásárolt készülékét.
 • Magyar használati útmutató, magyar garanciajegy és magyar számlát adunk a készülékeink mellé.
 • Amennyiben úgy gondolja, hogy nem megfelelő késszüléket vásárolt, akkor 8 napon belül elállhat vásárlási szándékától. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételek menüpontban olvashat.
 • Megbízható magyar cégként törekszünk arra, hogy az online értékesítésénél se maradjon segítség nélkül, kérje szakértőnk tanácsát, véleményét: (+36-70) 45-77-293-as telefonszámon. Hívjon minket bizalommal! Segítünk a sütő kiválasztásában!
 • Közel két évtizednyi szakértelemmel a hátunk mögött, néhány kérdés után ráérzünk leendő vásárlóink igényeire és segítünk a helyes döntés meghozatalában.

 
Ugye sikerült útbaigazítanunk Önt a főzőlap vásárlással kapcsolatban?
•             Érdemes most papírra vetnie gondolatait. Írjon egy ellenőrző listát a főzőlap igényelt méreteivel, elhelyezésével és a kívánt funkcióival kapcsolatban.
•             Amennyiben elkészült a lista, már felkészülten nézhet szét a webáruházunkban.
•             Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik konyhai gépek terén, ami annyit jelent, hogy rengeteg időt, utánajárást, pénzt spórolhatunk meg Önnek.
Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon: (+36-70) 45-77-293 vagy írjon nekünk a info@perfektkonyha.hu e-mail címreRendezés
16 termék

Árukereső.hu