Nyitólap » Mosógép
Ár
0 - 2 000 000 Ft között
Mosógép centrifuga
Mosógép ruhatöltet
Mosógép energiaosztály
Mosógép szín
Mosógép kivitel
Mosógép zajszint
Mosógép zajszint intv
Mosógép

Mosógép

Hasznos tanácsok a mosógép és szárítógép kiválasztásához

Évekig fogja használni mosógépét, szárítógépét, ne döntsön rosszul a vásárlásnál!

Legyen a mosógép és szárítógép szakértője 5 perc alatt!

Mi alapján választom ki a legmegfelelőbb mosógépet, szárítógépet? Az alábbi szempontok elolvasása után semmiképp nem érheti csalódás! Összeírtuk a legfontosabb funkciókat, tulajdonságokat, specialitásokat, amit tudnia kell mosógép és szárítógép vásárlása előtt.

Mosógép és szárítógép – Milyet érdemes venni?
Napjaink nélkülözhetetlen háztartási berendezése a mosógép és a szárítógép is egyre inkább elterjedt.
Milyen mosógép legyen? Szabadonálló vagy beépíthető?
Szabadonálló és bútorba beépíthető kivitelben egyaránt kapható. A beépíthető mosógép elejére bútorlap kerül, így a konyhabútoron kívül a fürdőszobaszekrénybe is beépíthető. A beépíthető mosógép centrifugálás közben sem tesz kárt a konyhabútorban. Egyre többen keresik a beépíthető mosógép modelleket, de egyértelműen a szabadonálló mosógépekre van a legtöbb igény.
A szabadonálló mosógép két féle kivitelben kerül forgalomba.
Egyik az elöltöltős, míg a másik a felültöltős mosógép változat.
Vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, mert a felültöltős mosógép modellek 40-45 cm széles kivitelben, míg az elöltöltős mosógép 60 cm széles kivitelben kapható.
Mind a két esetben az ajtó kinyitását is figyelembe kell venni, hogy a ruhák be- és kipakolása kényelmes legyen.
Amennyiben szárítógép vásárlásán is gondolkodik és a hely is elegendő, akkor érdemes elöltöltős mosógép modellt választani, mert azonos gyártó esetén a szárítógép ráhelyezhető a mosógép tetejére. Így a fürdőszoba vagy mosókonyha alapterületéből nem foglal több helyet és csak a két készülék magasságát kell figyelembe venni.
Mosó-szárítógép: Kisebb lakásokban ideális megoldás lehet egy mosó-szárítógép. Általában a kimosott ruha mennyiségének a felét képes egyszerre megszárítani, így jóval kevesebb ruhamennyiséget kell elhelyezni a ruhaszárítón és ez által kevesebb helyet foglal el a szobából.
A legjobb megoldás a külön szárítógép, mert ebben egy teljes töltetű mosógéppel kimosott ruhamennyiséget lehet 1-2 óra alatt megszárítani.
Beépíthető mosó-szárítógép: Hasonló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, mint a szabadonálló mosó-szárítógépek, de mivel erre bútorlapot kell szerelni, így konyhabútorba vagy fürdőszoba bútorba beépítve érdemes használni. Beépítve nem tesz kárt a bútorba, mert kiemelkedő rezgéscsillapítással rendelkezik. Ugyanakkor egy szabadonálló mosógép vagy mosó-szárítógép nem biztos, hogy megfelelő megoldás lehet konyhabútorba elhelyezve. Nemcsak azért, mert a konyha összképét megbontja, hanem azért is, mert az oldalra történő apró kimozdulások idővel a konyhabútorban kárt okozhatnak.
Szárítógép használata esetén érdemes minél nagyobb centrifuga fordulatszámmal rendelkező mosógépet választani, mert a szárítógépbe berakott ruhát minél nagyobb fordulatszámon érdemes kicentrifugázni a mosógéppelazért, hogy kevesebb legyen a ruha nedvességtartalma. A szárítógép egy kevesebb nedvességgel rendelkező ruhamennyiséget kevesebb idő alatt, kevesebb energiafelhasználással képes megszárítani.
 Különböző szárítógép típusok közül tud választani.

 • Légkivezetéses szárítógép: Jellemzően csak időtartamot tudunk beállítani rajta. Működése közben a ruha nedvességét (pára) a készülék hátsó részén egy kb. 100 mm-es csövön keresztül ki kell vezetnünk a szabadba. A fogyasztásuk magasabb, mint a kondenzációs szárítógépeké.  Általában „B” vagy „C” energia besorolást kapnak.

 

 • Kondenzációs szárítógép: Napjainkban egyre népszerűbb a kondenzációs szárítógép. Nagy előnye, hogy kevesebb az energiafogyasztása. Többnyire „A” energiaosztályba tartoznak. Ezen szárítógépek használatával nemcsak a környezetünket védjük, hanem pénzt is megtakarítunk, de számos kényelmi funkciót is kapunk cserébe. Nem kell falat bontani, hogy kivezessük a párát, hanem elég csak a készülék elején lévő kondenz tartályt kihúzni és a benne lévő vizet egy mozdulattal kiüríteni. A legtöbb ilyen szárítógép digitális kijelzővel rendelkezik, melyen figyelemmel kísérhetjük, hogy mikor lesz vége a szárításnak. Beállíthatjuk azt is, hogy ne szárítsa meg teljesen a ruhákat.  A kondenzációs szárítógépek a készülékben lévő páratartalom alapján szárítanak, így előre be tudjuk állítani, hogy milyen nedves legyen a ruha a szárítás után attól függően, hogy mit szeretnénk a ruhával csinálni. Amennyiben például vasalni szeretne, akkor kevés nedvesség marad a ruhában azért, hogy a gőz funkciót nem keljen használnia a vasalásnál.

 

 • Hőszivattyús/kondenzációs szárítógép: Műszaki jellemzői megegyeznek a kondenzációs szárítógépekkel. Viszont jóval gazdaságosabb a működtetése, mint a kondenzációs szárítógépnek. Az ilyen szárítógépek energia besorolása „A-40-60% között található. 

 
Melyik mosógépet, szárítógépet érdemes választani? Tekintsük át sorban az érveket és ellenérveket. Nézze meg a praktikus szempontokat is!
Mosógép:
Fontos figyelembe vennünk, hogy mekkora legyen a mosógép kapacitása. Például egy egyszemélyes háztartás számára 4 kg-nál kevesebb kapacitás is elegendő. Egy négytagú családnak már érdemes 6-7 kg kapacitású mosógépet vásárolnia.
Mosógép centrifuga: akinek volt már alacsony fordulatszámon centrifugáló gépe, az tudja, mennyire nehezen száradnak meg így a ruhák. A legtöbb mosógépen állítható a centrifugázás fordulatszáma több fokozatban. Minél magasabbra állítjuk, annál szárazabban vehetjük ki a gépből a ruhákat.
A mosógépen rengeteg beállítási lehetőség van. Milyen anyagot mosunk? (Pamut, gyapjú, fehérnemű, selyem, függöny stb., de sok esetben farmert, cipőt is be tudunk állítani), milyen hőfokon szeretnénk mosni, vagy éppen színes ruhát vagy fehéret szeretnénk mosni. Mind-mind állíthatóak.
Mosógép extra funkciók:

 • Súlyautomatika: a mosógép a szükséges vízmennyiséget a ruha mennyiségéhez igazítja.
 • ECO program: energiatakarékos választási lehetőség, amivel hosszabb idő alatt ugyan, de alacsonyabb hőmérsékleten történik a mosás.
 • Vasaláskönnyítő program: segítségével a ruhák nem lesznek olyan gyűröttek.
 • Késleltetett indítás: Beállítható, hogy mikor kapcsoljon be a mosógép. Ezzel időt nyerhetünk, mert amíg távol vagyunk, addig a mosógép kimossa a ruhát, hogy nekünk már csak a teregetéssel keljen foglalkozni.
 • Digitális kijelző: Kijelzi, hogy mennyi idő van hátra a mosásból.
 • Gyors mosás: A mosás időtartama csökken, de csak enyhén szennyezett ruhákhoz javasolt.

Miért érdemes a Perfekt Konyha webáruházában vásárolni?

 • Biztos lehet benne, hogy a Perfekt Konyha webshopjában megtalálja a legjobb ajánlatot a több mint …..féle mosógép és szárítógép között. A mosógép és szárítógép kiválasztásában telefonos segítséget is nyújtunk, hívjon bátran, ha kérdése van.
 • Olyan kiemelkedő minőséggel rendelkező mosógép és szárítógép márkák közül válogathat, mint pl.  Bosch, Siemens, Küppersbusch, SMEG, Whirlpool vagy Bauknecht
 • Szabadonálló és beépíthető mosógépek  széles választékát találja nálunk.
 • Webshopunk előnye, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a vevők elégedett kiszolgálására. Készülékeinknél, így a mosógépek és szárítógépek esetében is a gyártói garancián túl kiterjesztett garanciát adunk. A garancia időtartama és annak költsége egyes mosógépeknél és szárítógépek típusoknál kerül feltüntetésre.
 • Magyarországon belül bárhová elszállítjuk a megvásárolt készülékét.
 • Magyar használati útmutató, magyar garanciajegy és magyar számlát adunk a készülékeink mellé.
 • Amennyiben úgy gondolja, hogy nem megfelelő késszüléket vásárolt, akkor 8 napon belül elállhat vásárlási szándékától. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételek menüpontban olvashat.
 • Megbízható magyar cégként törekszünk arra, hogy az online értékesítésénél se maradjon segítség nélkül, kérje szakértőnk tanácsát, véleményét: (+36-70) 45-77-293-as telefonszámon. Hívjon minket bizalommal! Segítünk a hűtőszekrény kiválasztásában!
 • Közel két évtizednyi szakértelemmel a hátunk mögött, néhány kérdés után ráérzünk leendő vásárlóink igényeire és segítünk a helyes döntés meghozatalában.

 
Ugye sikerült útbaigazítanunk a mosógép és szárítógép vásárlással kapcsolatban?

 • Érdemes most papírra vetnie gondolatait. Írjon egy ellenőrző listát mosógép és szárítógép igényeivel, méretekkel, elhelyezésével és a kívánt funkcióival kapcsolatban.
 • Amennyiben elkészült a lista, már felkészülten nézhet szét a webáruházunkban.
 • Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik konyhai gépek terén, ami annyit jelent Önnek, hogy rengeteg időt, utánajárást, pénzt spórolhatunk meg Önnek.

 
Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon: (+36-70) 45-77-293 vagy írjon nekünk az info@perfektkonyha.hu e-mail címreRendezés
4 termék
Árukereső.hu