Nyitólap » Mikrohullámú sütő
Ár
0 - 2 000 000 Ft között
Mikrohullámú sütő

Mikrohullámú sütő

Hasznos tanácsok a mikrohullámú sütő kiválasztásához

Évekig fogja használni mikrohullámú sütőjét, ne döntsön rosszul a vásárlásnál!

Legyen a mikrohullámú sütők szakértője 5 perc alatt!

Hogyan vásárolja meg konyhájába a legmegfelelőbb mikrohullámú sütőt? Az alábbi szempontok elolvasása után semmiképp nem érheti csalódás! Összeírtuk a legfontosabb funkciókat, tulajdonságokat, specialitásokat, amit tudnia kell egy mikrohullámú sütő vásárlás előtt.

mikrohullámú sütő az egyik legvitatottabb eleme a mai konyhakultúrának. Sokan ellenzik a használatát, de jóval többen vannak azok, aki napi szinten többször is használják.
A mai rohanó világban szinte nélkülözhetetlen kelléke a konyhának egy jó mikró.
A mikrósütő olyan berendezés, ami a belsejébe tett ételt vagy folyadékot mikrohullám segítségével felmelegít.
A mikróban lévő magnetron az elektromos energiát mikrohullámú energiává alakítja. A nagyfrekvenciájú hullámok behatolnak a melegítendő anyagba és mozgásba hozzák a víz-, zsír, és cukormolekulákat. Ezen molekulák egymás melletti mozgása hőt termel. Ez a hő belülről melegíti fel a mikróban lévő ételt vagy italt.
Rengeteg előnye van a mikrónak:

 • A mikrohullámú sütőben elkészített élelmiszer ízletes lesz és több vitamin, ásványi- és tápanyag marad benne, mint a hagyományos főzés során.
 • A hagyományos főzésnél gyorsabb
 • A hagyományos főzésnél sok energia megy el a vízmelegítésre, míg a mikrohullám az étel belsejét melegíti, így energiát spórolunk meg a használatával

Melyik mikrohullámú sütőt érdemes választani? Tekintsük át sorban az érveket és ellenérveket.
Számtalan szempont van, amit érdemes fontolóra venni, mielőtt mikrohullámú sütőt választunk!
Meglévő konyhabútorához szabadonálló mikrohullámú sütő javasolt, mert ezt a konyhapult bármelyik részén elhelyezve  gond nélkül tudja használni. Új konyhabútor esetén is választható ez a mikró, de figyeljen arra, hogy ezt nem szabad és nem is lehet beépíteni. Amennyiben megfelelő szellőzést biztosít a számára, akkor a beépíthető sütő fölé helyezve is használhatja. Ebben az esetben nem lesz egységes arculata a konyhának, mint egy beépíthető mikróval, de az italok és ételek gyors felmelegítésében és főzésében nagy segítségükre lehet.
Amennyiben új konyhabútor megvásárlás előtt áll vagy már meglévő új konyháját használja, de most jött el az ideje a mikrohullámú sütő vásárlásnak, akkor Önnek beépíthető mikrósütőre van szüksége.
A beépíthető mikró beleolvad a konyhabútorba és egységes képet fog mutatni. Összhangban lehet a külső megjelenése miatt a többi beépíthető készülékkel.
A modern konyhába és a klasszikus konyhába is elhelyezhető a beépíthető mikró. A gyártók különböző színben, méretben, dizájnban, űrtartalommal készítenek mikrót, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb készüléket.
Beépíthető sütő és beépíthető mikró egymás fölé építése esetén érdemes egy gyártó kínálatából választani, mert így tökéletes összhangban lesz a két készülék.
Tervezésnél figyeljenek arra, hogy vállmagasságnál ne kerüljön feljebb a mikró forgótányérja, mert az étel vagy ital kivételénél sérülésveszély léphet fel. Olyan magasra érdemes elhelyezni, hogy kényelmesen rá lehessen látni a készülőben lévő ételre. 
A beépíthető mikrósütőknél baloldalon van a zsanér, így az ajtó jobbról balra nyílik. Egy-két beépíthető mikrónál már lehet választani, hogy az ellenkező irányba nyíljon ki az ajtó.
A nagyobb űrtartalmú mikrók esetében pedig a legtöbbször a fentről lefelé nyíló ajtóval fog találkozni.
A konyhabútorba való beépítésnél kétféle lehetőség közül kell döntenie.
Kamraszekrénybe vagy felsőszekrénybe lehet a beépíthető mikrót elhelyezni. Minden mikró elhelyezhető kamraszekrénybe amennyiben a szekrény mélysége a megszokott 60 cm-nél nem kisebb.
A felsőszekrénybe beépített mikrók kisebb űrtartalommal bírnak és ezért a mélységük is kisebb, hogy a konyhabútor felső részén elegánsan megbújjanak és a legkisebb rendelkezésre álló helyett is kitölthessük.
 
A legegyszerűbb mikrohullámú sütőben csak a mikrohullám segítségével melegíthetünk ételt vagy italt, de fagyasztott élelmiszer kiolvasztására is használható. Főzési szokásoktól függően bizonyos ételeket főzhetünk benne az ételben lévő vitamin, táp- és ásványi anyag megtartása mellett. Gyakori felhasználása még a pattogatott kukoricakészítés is. Ezen kívül számos szakácskönyv van, ami a mikrohullámú sütőben főzhető ételek receptjeit tartalmazza.
A mikrohullámú sütőben használt grill átsütésre, barnításra és felfújtak készítésére használható. Segítségével gratint vagy toastot is készíthet.
mikró és grill funkció egyidejű használatával olyan ételek készíthetőek el, mint a csőben sültek, lasagne, baromfi vagy a sültkrumpli.
A nagyobb űrtartalmú mikrohullámú sütőkben már megtalálható a mikró és grill funkción kívül légkeverés is.
A légkeverés egyenletes sütést biztosít, így kevés energia felhasználás mellett tökéletes eredményt érhetünk el.
 
Párolási funkció a mikrohullámú sütőben: az egészséges életmód híveinek ajánlott, ugyanis jelentősen több vitamin megmarad az ételben, mintha megfőztük volna. Elsősorban hús, hal és zöldség elkészítésére alkalmas. Nemcsak a vitaminok maradnak meg az ételekben, hanem ízük, illatuk is sokkal intenzívebbé válik.
 
A megfelelő mikró kiválasztásánál fontos szempont lehet a mikró teljesítménye: a nagyobb teljesítményű mikrohullámú sütőkkel az ételeket gyorsabban lehet melegíteni vagy főzni.  A mikrohullámú sütő teljesítménye többnyire 600-1200 watt közé esik. Recepteknél jellemzően meghatározzák, milyen teljesítményen kell főzni az ételt. Ez általában legalább 800 W.
A legfontosabb tehát az, hogy mire szeretnénk használni. Csak ételmelegítésre? Vagy grillezésre és szendvicssütésre is? Hagyományos sütésre is szükségünk lesz?
 Ezek után nincs más dolgunk csak a fentiek közül kiválasztani a legmegfelelőbb típust.
Nem szabad elfelejteni, hogy a mikrohullámú sütőbe fém edény nem rakható. Használjon üveg, porcelán, kerámia és műanyag edényeket.
 
Egyéb mikrohullámú sütők:

 • Kisebb lakások számára ideális megoldás lehet az a mikrohullámú sütő, amely páraelszívóval együtt van ellátva. Különlegessége abban rejlik, hogy a nem foglal el több helyet és mégis kihasználható. Főzőlap fölé szerelve elszívja a párát, míg a mikróban ételt melegít vagy éppen kiolvasztást végez.
 • Kisebb lakások számára ideális a mikrohullámú üzemmóddal kombinált sütők. Így egy készüléken belül megtalálható a mikró és a sütő. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy alacsonyabb méretű sütőt, légkeverés, grill funkcióval. Amennyiben sütni akarunk, akkor kiválasszuk a sütési módot, hozzáadjuk a hőmérsékletet és a sütés eredményünk tökéletes lesz.

Egytálételek vagy italok felmelegítésére pedig a mikró funkciót használjuk. Beállítjuk a mikró teljesítményét és a készülék a mikrohullám segítségével felmelegíti az ételt.
A mikró és a légkeverés együttes használatával gyorsabb készíthetjük el ételeinket.
 
A méret számít: a mikrohullámú sütő űrtartalmát literben adják meg a gyártók. Egy vagy kétszemélyes háztartás számára a legkisebb mikrók is megfelelőek lehetnek, de érdemes megnézni a forgótányér átmérőjét, hogy az otthon megszokott tányérok is kényelmesen elférjenek rajta. Nagyobb családok esetén vagy abban az esetben ahol a mikrót nem csak melegítésre és kiolvasztásra szeretnék használni ott a nagyobb űrtartalmú mikró érdemes választani.  Szín szerint is tudjuk szűkíteni a keresési kört: a mikrohullámú sütők színe legtöbb esetben fehér vagy rozsdamentes acél, de különböző más színekben is megtalálhatóak. Így mindenki ki tudja választani a konyhájához legjobban illeszkedő színű mikrohullámú sütőt.
 
Funkciókat tekintve érdemes az alábbiakra figyelni mikrohullámú sütő választásnál:
Digitális óra: megkönnyíti az időtartam beállítását. Melegítéskor és kiolvasztáskor folyamatosan látjuk a hátralévő időt.
Gyorsindító gomb: megnyomásával maximális teljesítményen működik a mikró 30 mp-ig. Többszöri megnyomásával az időtartam növelhető. Egytálételek és italok gyors felmelegítésére legtöbbször ezt használjuk.
Automatikus kiolvasztás: Az előre beállított étel kategóriák közül válasszuk ki azt, amit ki szeretnénk olvasztani, majd adjuk meg annak súlyát. A kiolvasztás befejezésére hangjelzés figyelmeztet.
 
Hasznos tippek a mikrohullámú sütő használatához:

 • Működés közben nem álljunk az ajtó elé
 • A mikróból kivett étel vagy italt keverjük meg, majd fél percig hagyjuk állni mielőtt elfogyasztjuk
 • Egyforma méretű darabok egyenletesebben sülnek
 • Fém tárgyat nem tegyünk a mikróba, mert az a mikró vagy a fém tárgy károsodását okozhatja. Kivétel ez alól, ha a mikró gyártója megengedi
 • Minél sűrűbb az étel álaga annál kisebb teljesítményt kell beállítani, míg a folyadékoknál a nagyobb teljesítmény beállítása javasolt a gyorsabb elkészítés érdekében.

Miért érdemes a Perfekt Konyha webáruházában vásárolni?

 • Biztos lehet benne, hogy a Perfekt Konyha webshopjában megtalálja a legjobb  ajánlatot a több mint …..féle mikrohullámú sütő között. Amennyiben mégsem akadna rá álmai mikrohullámú sütőjére, akkor hívja szakértőnket, aki segít az eligazodásban.
 • Olyan kiemelkedő minőséggel rendelkező márkák közül válogathat, mint pl. Bosch, Siemens, Küppersbusch, SMEG, Whirlpool vagy Bauknecht,
 • Beépíthető- és szabadonálló mikró sütők széles választékát találja nálunk.
 • Webshopunk előnye, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a vevők elégedett kiszolgálására. Készülékeinknél, így a mikrók esetében is a gyártói garancián túl kiterjesztett garanciát adunk. A garancia időtartama és annak költsége az egyes mikró sütőknél kerül feltüntetésre.
 • Magyarországon belül bárhová elszállítjuk a megvásárolt készülékét.
 • Magyar használati útmutató, magyar garanciajegy és magyar számlát adunk a készülékeink mellé.
 • Amennyiben úgy gondolja, hogy nem megfelelő készüléket vásárolt, akkor 8 napon belül elállhat vásárlási szándékától. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételek menüpontban olvashat.
 • Megbízható magyar cégként törekszünk arra, hogy az online értékesítésénél se maradjon segítség nélkül, kérje szakértőnk tanácsát, véleményét: (+36-70) 45-77-293-as telefonszámon. Hívjon minket bizalommal! Segítünk a mikró kiválasztásában!
 • Közel két évtizednyi szakértelemmel a hátunk mögött, néhány kérdés után ráérzünk leendő vásárlóink igényeire és segítünk a helyes döntés meghozatalában.

 
Ugye sikerült útbaigazítanunk Önt a mikrohullámú sütő vásárlással kapcsolatban?

 • Érdemes most papírra vetnie gondolatait. Írjon egy ellenőrző listát a mikrohullámú sütő igényeiről, méretekkel, elhelyezéssel és a kívánt funkcióival kapcsolatban.
 • Amennyiben elkészült a lista, már felkészülten nézhet szét a webáruházunkban.
 • Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik konyhai gépek terén, ami annyit jelent, hogy rengeteg időt, utánajárást, pénzt spórolhatunk meg Önnek.

Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon: (+36-70) 45-77-293 vagy írjon nekünk a info@perfektkonyha.hu e-mail címreRendezés
16 termék

Árukereső.hu