Nyitólap » Főzőlap
Jelenlegi kiválasztás
Gyártó:
SMEG
xTörlés
Ár
0 - 2 000 000 Ft között
Főzőlap szélesség intv
Főzőlap vezérlés
Főzőlap típus
Főzőlap égőfejek
Főzőlap főzőzónák
Főzőlap szélesség
Főzőlap

Főzőlap

Hasznos tanácsok a főzőlap kiválasztásához

Évekig fogja használni főzőlapját, éppen ezért ne döntsön rosszul a vásárlásnál! Legyen a főzőlapok szakértője 5 perc alatt!

Mire figyeljen, ha főzőlap vásárlásán gondolkodik?

Az alábbi szempontok elolvasása után semmiképp nem érheti csalódás! Összeírtuk a legfontosabb funkciókat, tulajdonságokat, specialitásokat, amit tudnia kell egy főzőlap vásárlása előtt.

A mai modern konyhában a főzőlap és a sütő egymástól függetlenül kerülnek beépítésre. A sütő ergonómiai okokból derékmagasságba kerül, a főzőlapok pedig beleilleszkednek a konyha munkapultjába.
A Perfekt Konyha webáruházában biztosan megtalálhatja az Ön konyhájához stílusban leginkább illő főzőlap modellt.
Milyen főzőlap típusok közül választhat?
Indukciós főzőlap: A jelenleg kapható főzőlapok közül az indukciós főzőlap a leghatékonyabb. Használatával rövidebb idő alatt és jóval kevesebb energiafelhasználással főzhetünk. Tehát ideális megoldás minden főzni szerető ember számára. Amellett, hogy gazdaságos, ki kell hangsúlyoznunk a biztonságosságát is.
 
Miért jelent biztonságos megoldást az indukciós főzőlap?
A főzőfelület nem lesz forró miután az edényt levettük a főzőfelületről. Az edény aljáról visszaverődő hőtől enyhén meleg lesz, de ez nem veszélyes a bőrünkre, ellentétben a hagyományos kerámialapnál, ahol a főzőmező még percegik forró lesz a főzőlap kikapcsolása után is. 
                Milyen edények használhatóak az indukciós főzőlaphoz?
Az indukciós főzőlapnál hőátadás csak akkor történik, ha mágnesezhető edényt helyeztünk a főzőmezőre. Azok az edények használhatóak rajta, melynek van vastartalma. Ezt úgy tudjuk a legegyszerűbben leellenőrizni, hogy az edény aljára egy mágnes darabot teszünk. Amennyiben a mágnes rátapad, akkor az az edény használható az indukciós főzőlapon.
 
Milyen elven működik az indukciós főzőlap?
 A főzőmező alatt egy réztekercs található. A főzőlap bekapcsolása után az áram áthalad a réztekercsen és mágneses teret hoz létre. Amennyiben a mágneses térbe megfelelő méretű és vastartalmú edény teszünk, akkor edényben elektromos áram fejlődik. Megnő az ellenállás és létrejön a főzéshez szükséges hőmennyiség.
 
Gázfőzőlap: a hagyományos főzőlap
Magyarországon ez a leggyakoribb és legrégebbi főzőlap típus. A gázfőzőlapok általában 60 cm szélesek, de ennél szélesebb gázfőzőlapok is megtalálhatóak. Általában négy gázégővel rendelkeznek, melyek különböző méretűek: egy kicsi, egy nagy és két közepes méretű, így alkalmazkodva a különböző méretű edényekhez.  A kezelőgombok elől vagy jobb oldalt helyezkednek el, mellyel a láng erőssége állítható. A legtöbb gázfőzőlap egykezes szikragyújtással rendelkezik, ennek köszönhetően egyszerűen egy kézzel is bekapcsolható a gázfőzőlap. Biztonsági elemet is tettek a gázégőkbe, mégpedig azért, hogy a láng elalvásakor a gáz beáramlását megakadályozza.
A drágább gázfőzőlap rendelkezhet  wok égővel, ami annyit jelent, hogy láng nemcsak a gázrózsa külső felől érkezik, hanem a gázrózsa belső részéről is, így egyenletesebb főzést érhetünk el. Nem mellesleg a wok égők nagyobb teljesítmény leadására képesek.   
A gázfőzőlap legfontosabb előnye a takarékosság
A gázfőzőlap jellemzője, hogy a láng szemmel is jól érzékelhető, jól szabályozható és egyenletes hő eloszlást tesz lehetővé. Az elektromos főzőlapokhoz képest takarékosabban üzemeltethetőek. Gyorsan reagál a hőmérséklet csökkentésére vagy növelésére.
Kerámia főzőlap: A kerámia főzőlap használata széles körben elterjedt. Tisztítása sokkal könnyebb, mint a gázfőzőlapoké, hiszen itt egyetlen, egységes sík felületet kell tisztítani. Különböző szélességgel kaphatóak.
Kerámia főzőlap előnye: a főzőlap főzőzónáinak mérete bizonyos típusoknál változtatható, annak függvényében, hogy éppen milyen méretű edény van használatban.
A leggazdaságosabban akkor használja a kerámia főzőlapot, ha az edény alsó felületének megfelelő méretű főzőzónát használ. Amennyiben egy nagyobb főzőfelületre kisebb edényt helyez, akkor felesleges energiát használ. Számos hasznos funkciót építenek be a gyártók a kerámia főzőlapokba, melyek segítségével könnyebb, biztonságosabb és élvezetesebb a főzés. Ilyen például a biztonsági kikapcsolás, az időzítő, a teljesítmény kijelző és a maradékhő kijelző.
Dominó főzőlap: A dominó főzőlap általában 30 cm széles, de ettől szélesebb kivitelben is kapható.
Egyszemélyes háztartások számára ideális megoldás vagy olyan konyhában ahol a hely szűke miatt szélesebb főzőlap nem helyezhető el. Egy vagy két főzőfelülettel rendelkezik.
Az olyan háztartások számára is javasolt, akik nem szeretnék nélkülözni a már jól megszokott gázfőzőlap nyújtotta előnyöket, de a biztonságosabb és tisztább főzést nyújtó kerámialaphoz is ragaszkodnak.
Modern konyhákban elterjedt, hogy a különböző dominó főzőlapokat egymásmellé beépítve használnak.
Így a kerámia főzőlap és gázfőzőlap mellett olyan beépített dominó főzőlapokat használhat, mint az olajsütő, lávaköves grill, teppan yaki, vagy a wok főzőlap.
 
Mielőtt főzőlapot vásárol érdemes néhány kérdést megválaszolnia magának és ezek alapján alaposan átgondolni a vásárlást. Az első szempont, hogy mekkora összeget szánt a főzőlapra.  Itt is érvényes, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb választás, de egy magasabb árkategóriába tartozó főzőlap több extra funkcióval rendelkezik, amit azért ki lehet használni.  Mi segítünk kiválasztani Önnek az adott összeghatáron belül a legmegfelelőbb, legkiválóbb főzőlapot.
Melyik főzőlapot érdemes választani?
Amennyiben már sikerült kiválasztani a főzőlap típusát, akkor azt is érdemes megfontolni, hogy hány főzőzónával rendelkezzen. Általában a négy főzőmezővel rendelkező főzőlapot keresik a legtöbben, de kapható három vagy őt főzőmezővel rendelkező gázfőzőlap vagy kerámia főzőlap. Az ilyen kerámia vagy indukciós főzőlapoknál az átlagos 14, 18 vagy 21 cm átmérővel rendelkező főzőmezők helyett megtalálható a közel 30 cm széles főzőfelület, ami nagyobb edények használatát teszi lehetővé. Indukciós főzőlap esetén pedig megtalálható a két főzőzónát összekapcsolható megoldás, melyeken még nagyobb edények használhatóak.
A főzőlap tisztíthatósága
 
Fontos szempont a tisztíthatóság. Miért töltene felesleges időt a főzőlap takarításával?
Tisztántartásban a legkönnyebb dolga annak lesz, aki indukciós főzőlap vásárlása mellett dönt. Indukciós főzőlap használata esetén a főzőlap felületet könnyebb tisztántartani, mert a főzőmező nem melegszik fel. Az indukciós főzőlap felületére a kifutott étel nem ég rá, így könnyen eltávolítható egy törléssel.
Milyen teljesítményű főzőlapot érdemes választani?
A főzőlapok különböző teljesítménnyel rendelkeznek, de azt tudni kell, hogy egy nagyobb teljesítményű főzőlap segítségével a főzés is gyorsabb lesz. Tehát a teljesítmény és a gyorsaság egyenes arányban változik.
Főzőlapok kivitelezése:
A kerámia főzőlap és az indukciós főzőlap kivitelezésében is megtalálható a keret vagy keret nélküli megoldás. A keret nélküli főzőlap minden stílusú konyhabútorba ideális megoldás, de itt a főzőlap szélei könnyebben megsérülhetnek. Ettől függetlenül a keret nélküli főzőlapok népszerűsége töretlen. Mert aki a fontos szabályokat betartja, az elkerülheti a főzőlapoknál előforduló sérüléseket. 
 
Az alábbi főzőlap funkciók elolvasása után könnyebben meghozhatja a döntését, hogy Önnek mely funkciókra és szolgáltatásokra lesz szüksége. Íme egy gyors „szótár”:

 • Booster - Gyorsforralás, mely a főzőlapot rövid ideig a maximális teljesítményre kapcsolja. Ideális vízforraláshoz.
 • Slider vezérlés – A főzőlap teljesítményszintjét gyorsan és pontosan be lehet állítani a csúszókapcsoló segítségével.
 • Szünet funkció – Megnyomásával megszakíthatjuk a főzést. Ismételt megnyomásával pedig tovább főzhetünk. Előnye, hogy amíg távol vagyunk a főzőlaptól, addig az étel nem ég le.
 • Maradékhő kijelzés – A főzőzóna kikapcsolása után visszajelez a főzőlap, ha még 60°C felett van a hőmérséklet.
 • Bővíthető főzőzóna – A főzőzónák méretét változtathatjuk annak függvényében, hogy mekkora edényt akarunk használni.
 • Gyerekzár – A főzőlap véletlenszerű bekapcsolása ellen nyújt védelmet. Gyermekek esetén és a főzőlap takarításánál is hasznos funkció.
 • Időzítő – A főzőzóna beállítható, hogy menyi idő múlva kapcsoljon ki.
 • Biztonsági kikapcsolás – A kerámia főzőlap bizonyos idő eltelte után automatikusan kikapcsol.
 • Érintőkapcsolós vezérlés (touch control) – Egyszerűen az újbegyünkkel megérintjük a főzőlapot és működésbe lép az adott funkció.
 • Wok égő: Néhány főzőlapon már megtalálható egy nagy nagyteljesítményű wok égő.  A wok égő lehet egy nagyobb 4-dik égő vagy egy extra égő középen a főzőlapon, amely intenzív és gyors hevítésre képes.

 
Miért érdemes a Perfekt Konyha webáruházában vásárolni?

 • Biztos lehet benne, hogy a Perfekt Konyha webshopjában megtalálja a legjobb főzőlap ajánlatot a több mint …..féle főzőlap között. Amennyiben mégsem akadna rá álmai főzőlapjára, akkor hívja szakértőnket, aki segít az eligazodásban.
 • Olyan kimelkedő minőséggel rendelkező főzőlap márkák közül válogathat, mint pl.  Bosch, Siemens,  Küppersbusch, SMEG, Whirlpool vagy Bauknecht
 • Főzőlapok széles választékát találja nálunk.
 • Webshopunk előnye, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a vevők elégedett kiszolgálására. Készülékeinknél, így a főzőlapok esetében is a gyártói garancián túl kiterjesztett garanciát adunk. A garancia időtartama és annak költsége az egyes főzőlapoknál kerül feltüntetésre.
 • Magyarországon belül bárhová elszállítjuk a megvásárolt készülékét.
 • Magyar használati útmutató, magyar garanciajegy és magyar számlát adunk a készülékeink mellé.
 • Amennyiben úgy gondolja, hogy nem megfelelő késszüléket vásárolt, akkor 8 napon belül elállhat vásárlási szándékától. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételek menüpontban olvashat.
 • Megbízható magyar cégként törekszünk arra, hogy az online értékesítésénél se maradjon segítség nélkül, kérje szakértőnk tanácsát, véleményét: (+36-70) 45-77-293-as telefonszámon. Hívjon minket bizalommal! Segítünk a sütő kiválasztásában!
 • Közel két évtizednyi szakértelemmel a hátunk mögött, néhány kérdés után ráérzünk leendő vásárlóink igényeire és segítünk a helyes döntés meghozatalában.

 
Ugye sikerült útbaigazítanunk Önt a főzőlap vásárlással kapcsolatban?
•             Érdemes most papírra vetnie gondolatait. Írjon egy ellenőrző listát a főzőlap igényelt méreteivel, elhelyezésével és a kívánt funkcióival kapcsolatban.
•             Amennyiben elkészült a lista, már felkészülten nézhet szét a webáruházunkban.
•             Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik konyhai gépek terén, ami annyit jelent, hogy rengeteg időt, utánajárást, pénzt spórolhatunk meg Önnek.
Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon: (+36-70) 45-77-293 vagy írjon nekünk a info@perfektkonyha.hu e-mail címreRendezés
9 termék
Rendelhető
187 900 Ft
109 900 Ft
Kosárba
Rendelhető
236 900 Ft
169 900 Ft
Kosárba
Raktáron
282 900 Ft
188 955 Ft
Kosárba
Raktáron
307 900 Ft
292 505 Ft
Kosárba
Rendelhető
324 900 Ft
318 800 Ft
Kosárba
Rendelhető
324 900 Ft
318 800 Ft
Kosárba
Rendelhető
324 900 Ft
318 800 Ft
Kosárba
Rendelhető
648 900 Ft
616 455 Ft
Kosárba
Rendelhető
648 900 Ft
616 455 Ft
Kosárba

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz