CATA Omega 900 X/L inox páraelszívó

99 900 Ft
Rendelhető, 2 munkanap
Ingyenes szállítás
Termékleírás

CATA Omega 900 X/L inox fali kürtős páraelszívó 3 év magyar garanciával

A modell fekete és fehér színben is elérhető.

További elérhető modellek:
•    Omega 600 WH/L fehér  – 60 cm széles kivitelben 
•    Omega 600 BK/L fekete – 60 cm széles kivitelben 
•    Omega 600 X/L inox – 60 cm széles kivitelben
•    Omega 700 X/L inox – 70 cm széles kivitelben
 

Külső motoros változatban is rendelhető – a motor nem a páraelszívóban található, hanem távol a készüléktől egy külső egységben, így a zajszint minimálisra csökken.

•    FALMEC – külső motor (SEM1) SOTTOTETTO T95 – elhelyezés tetőtérben, padlástérben – megfelelő légtechnikai csövek és idomok használatával. Lehetőség szerint a motor és a csövek szigetelése ajánlott az esetleges kondenzvíz lecsapódás elkerülése érdekében.
•    FALMEC – külső motor (SEM2) ESTERNO – elhelyezés külső falon (rendkívül jó megoldás, hiszen az esetek többségében rövid légtechnikai cső is elegendő lehet a bekötéshez, ezáltal a motor még hatékonyabb légszállítást biztosít.

Külső motoros páraelszívó rendszer vásárlása esetén a páraelszívó ernyő nem tartalmazza a belső motort! A páraelszívó ára nem tartalmazza a külső motor árát.

Külön megvásárolható ferde vagy lapostetőn elhelyezhető külső motor (VILPE® tetőventilátor) is az extra csendes megoldásért.
A páraelszívókhoz használható SZIGETELT tetőventilátor-készletek arra szolgálnak, hogy MOTOR NÉLKÜLI ELSZÍVÓERNYŐ beépítése esetén a motor a lakótéren kívülre kerüljön és így jelentősen CSÖKKENJEN A ZAJSZINT. A motor ebben az esetben a tetőventilátorban helyezkedik el, de a páraelszívóról vezérelhető. A cső egy beépített, 50 mm vastag zajszigeteléssel rendelkezik.
A tetőventilátoros páraelszívó rendszer vásárlása esetén a páraelszívó ernyő nem tartalmazza a belső motort!

Omega 900 X/L 

90 cm széles
Inox kivitel
LED világítás
Nyomógombos vezérlés
3 sebességfokozat

Zajszint: 58 - 72 dB(A)
Maximális légszállítás szabad kivezetés esetén: 1115 m3/h
Légszállítás UNE EN 61591 szabvány szerint: 645 m3/h 
Energiaosztály: C


A LED világítás a hagyományos izzókhoz viszonyítva energiatakarékos és hosszabb élettartammal rendelkező fényforrás.

Az ételszagok és a pára szétterjedésének megelőzése érdekében a főzés megkezdése előtt 5 perccel célszerű a páraelszívót bekapcsolni. A főzés befejezése után az utószellőztető funkció biztosítja a további szellőztetést.

3 db fém zsírszűrő – mosogatógépben is mosható

Légszállítás minimum fokozaton: 385 m³/h
Légszállítás maximum fokozaton: 645 m³/h
Nyomás: 430 Pa
Motor: M3R
Motor teljesítménye: 270 W
Világítás: 2 x 3,5 W ECO LED
Csőcsatlakozás: Ø 150 mm (javasolt) / Ø 125 mm (minimum)

Az üzembe helyezéshez biztos, hogy kell:
•    kivezetett üzemmód esetén Bekötő-szett – ebben az üzemmódban az elszívott levegő – a zsírszűrő filteren áthaladva – egy csőrendszeren keresztül a szabadba vagy erre a célra kialakított légtechnikai kürtőbe kerül. Fontos a megfelelő friss levegő beáramlását is biztosítani, mert csak így működnek megfelelő hatékonysággal a készülékek.
A legjobb légszállítási hatásfok elérése érdekében törekedni kell a legrövidebb kivezetési szakasz megvalósítására. Mindig a páraelszívó motorcsonk-átmérőjének megfelelő légtechnikai csöveket és idomokat használjon.
•    belső keringtetési üzemmód esetén Aktívszén-szűrő – ebben az üzemmódban az elszívott levegő a zsírszűrőkön áthaladva, egy aktívszén-filteren is keresztülhalad, mely némileg megszűri a kellemetlen szagokat, gőzöket, majd a megtisztított levegő (a páratartalommal együtt) visszakerül a konyha levegőjébe. Ebben az esetben a kapacitás a szénszűrő állapotától (elhasználódás) függően csökken. Ennek elkerülése érdekében az aktívszén-szűrőket használattól függően 3-6 havonta cserélni kell. Ezek mellett különös figyelmet kell fordítani a fém zsírszűrők folyamatos tisztántartására, szükség esetén ezek cseréje is javasolt. 
Ez az üzemeltetési mód csak akkor ajánlott, ha a kivezetésre nincs mód.
•    Kivezetett üzemmód esetén légbevezető elem – a konyhai páraelszívók hatékony működésének elengedhetetlen feltétele, az elszívott levegő mennyiségének megfelelő friss levegő pótlása. A légbevezető elem által biztosított friss levegő mennyisége a konyhai páraelszívó teljesítményétől függ, alacsonyabb fokozaton kevesebb levegő mennyiséget enged be, magasabb fokozaton arányosan több levegőt. Ennek köszönhetően mindig az elszívásnak megfelelő levegő mennyiség áramlik be a helyiségbe.

Rendelhető kiegészítők:
•    CATA-NODOR 2800905 dekor fém zsírszűrő
•    CATA-NODOR 2859391 aktívszén-szűrő
•    CATA-NODOR 2832001 légelzáró + csőcsonk 150
•    MULTI EFT-125 – oldalfalba építhető légbevezető elem

Súly: 16 kg
Szélesség: 900 mm
Mélység: 500 mm

Minimum távolság elektromos főzőlaptól: 65 cm
Minimum távolság a gázüzemű főzőlaptól: 65 cm
 

Technikai adatok
Szín inox
Szélesség (cm) 90
Max. légszáll.- EN 61591 (m³/h) 645
Max. zajszint - dB(A) 72
Gyári garancia 3 év